MICROBIOLOGY SEMINAR

Make Your points with Merck

02.04.2010

Hotel Hyatt Regency, 29. i 30. mart 2010.

29. i 30. marta 2010. godine u organizaciji Novosa održan je dvodnevni Mikrobiološki seminar. Predavač je bio g-din Jan Fricke, Product manager for Microbiology, Hygiene and Microscopy. Kao podrška ovom skupu prisustvovao je i g-din Klaus E. Bischoff, Senior Manager, Performance & Life Science Chemicals, DCR - Customer Service East Europe / Middle East.

U uvodnom delu sve prisutne goste pozdravio je g-din Nenad Vuković, generalni direktor Novosa.

Prvog dana su obuhvaćene teme koje pokrivaju mikrobiološku kontrolu u farmaceutskoj industriji. U prepodnevnom delu bilo je reči implementaciji novih mikrobioloških test limita u skladu sa harmonizovanim standardom koji obuhvata EP, USP i JP, kao i o monitoringu higijene u farmaceutskoj industriji. Nakon pauze za ručak nastavljeno je sa predavanjima koja su obuhvatala media fill test i GHS regulativu – novi harmonizovani sistem klasifikacije i označavanja hemikalija.

Drugi dan je bio rezervisan za mikrobiološku kontrolu hrane i vode (sanitarna mikrobiologija). Prvi deo je obuvatao mikrobiološku kontrolu kvaliteta u skladu sa standardom ISO 11133 part 1 and 2, kao i monitoring higijene u prehrambenoj industriji. U nastavku je bilo govora o hromogenim podlogama za mikrobiološku kontrolu i novim programom Foodproof test kitova za PCR Real time za detekciju patogena u hrani.

Seminaru je ukupno prisustvovalo više od 150 ljudi. Na kraju seminara svi prisutni su dobili sertifikate, kao potvrdu da su upoznati sa najnovijim standardima i proizvodima u oblasti mikrobiologije.

Na samom kraju želimo još jedanput da se zahvalimo, kako gostima iz Merck-a, tako i svim prisutnima koji su se odazvali na naš poziv.


« Nazad na arhivu vesti

Najnovije vesti

Kozmetičke sirovine i pigmenti
03.07.2013 18. maja 2011. godine organizovali smo jednodnevni seminar iz oblasti kozmetičke industrije, uz učeš...

Partneri

  • Merck
  • Bionika Pharmaceuticals
  • Heipha Diagnostika
  • Calbiochem
  • Novagen
  • Nova Biochem
  • VWR

Kontakt

Prijavite se za primanje najnovijih vesti